KIEHL GRASSET Płyn rozpuszczający tłuszcze

KIEHL GRASSET Płyn rozpuszczający tłuszcze

j 55 04 01
29,04 PLN
29,04 PLN brutto
23,61 PLN netto
Brutto

Alkaliczny, szybkodziałający środek do mycia kuchni przeznaczony do usuwania tłuszczu, oleju i białka pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Grasset można stosować z zimną i ciepłą wodą. Działa antykorozyjnie. Produkt zawiera wyłącznie składniki dopuszczone do czyszczenia w obszarze spożywczym.

 

Kiehl Grasset to alkaliczny, szybkodziałający środek do mycia kuchni przeznaczony do usuwania tłuszczu, oleju i białka pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Grasset można stosować z zimną i ciepłą wodą. Działa antykorozyjnie. Produkt zawiera wyłącznie składniki dopuszczone do czyszczenia w obszarze spożywczym.

Skład (wg 648/2004/WE):

  • anionowe związki powierzchniowo-czynne < 5 %
  • niejonowe związki powierzchniowo-czynne < 5 %
  • mydło < 5 %
  • rozpuszczalne w wodzie rozpuszczalniki
  • fosforany < 5 %
  • zasady

pH (koncentratu): ok. 13

pH (roztworu roboczego): ok. 11

Zastosowanie:

Do mycia wodo- i zasadoodpornych podłóg, ścian i powierzchni w zakładach przemysłu spożywczego, a w szczególności w:

  • kuchniach przemysłowych
  • zakładach mięsnych i ubojniach
  • mleczarniach
  • serowarniach
  • piekarniach
  • szpitalach
  • hotelach

Nadaje się także do zastosowania w urządzeniach pianowych. Dzięki właściwościom antykorozyjnym może być stosowany między innymi do aluminium eloksalowanego.

Nie nadaje się do powierzchni wrażliwych na zasady takich jak: linoleum, powierzchnie pokryte lakierem dyspersyjnym itp.

Sposób użycia:

Przed pierwszym zastosowaniem należy sprawdzić w niewidocznym miejscu odporność materiału na działanie produktu.

Mycie bieżące (mycie / maszynowe mycie na mokro / mycie powierzchni):

50-200 ml na 8 L wody (ok. 1-4 szpryce).

Mycie gruntowne:

1 L na 8 L wody, szorować przy użyciu maszyny, zebrać.

Mycie pianą:

Pojemnik napełnić nierozcieńczonym produktem.

W zależności od zabrudzenia ustawić dyszę w przedziale od 1:4 do 1:10.

Powierzchnię pokryć pianą. Po ok. 10 min. spłukać czystą wodą.

Usuwanie uporczywych zabrudzeń:

Grasset stosować nierozcieńczony.

Powierzchnie robocze i wyposażenie kuchni mające bezpośredni kontakt z żywnością należy wymyć bardzo dokładnie bieżącą wodą. Ciepła woda o temperaturze ok. 40-60 ºC przyśpiesza działanie Grassetu na trwałe zabrudzenia tłuszczowe. W przypadku zabrudzeń po białku lub tłuszczu należy pokryć powierzchnię Grassetem w odpowiednim stężeniu (z zimną wodą) a podczas szorowania podłogi wlać gorącą wodą do zbiornika maszyny.

Nie ponosimy odpowiedzialności za szkody powstałe w wyniku niewłaściwego lub nieprofesjonalnego zastosowania produktu!

Zużycie na m²:

Mycie/ Maszynowe mycie na mokro: 0,5-1 ml

Mycie powierzchni: 1 ml

Mycie gruntowne: 40 ml

Mycie pianą: 20 ml

Nowy produkt
5901474035848
Używamy plików cookie na naszej stronie internetowej, aby zapewnić Ci najbardziej odpowiednie wrażenia dzięki zapamiętywaniu Twoich preferencji i powtarzaniu wizyt. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na ich użycie.